Coaching voor ADHD-, HSP- en/of Nieuwetijdskinderen en coaching via "de Moeder" voor o.a. huilbaby's.

- Waarom gedraagt mijn kind zich anders?
- Waarom reageert mijn kind anders?
- Waarom is mijn kind anders?

Er komen steeds meer klachten over kinderen die zich op school en/of thuis niet kunnen concentreren, heel druk en beweeglijk zijn.
De oorzaak kan zijn dat ze moeite hebben met te veel of te weinig zintuiglijke prikkels. Doch ook wel buitenzintuiglijke prikkels ervaren.
Veel praten en bewegen kan een manier zijn om te veel prikkels te verwerken. Anderen kunnen druk zijn omdat ze onderprikkelt zijn. Ze ervaren dan te weinig zintuiglijke prikkels omdat ze onvoldoende in contact staan met hun lichaam. Om dit te compenseren zijn ze constant op zoek naar prikkels, niets is te gek of te wild om zintuiglijke prikkels te kunnen ervaren.
Deze hyperactiviteit wordt vaak geŽtiketteerd als Attention Deficit Hyperactivity Disorder (A.D.H.D.) De verschijnselen zijn voor een groot deel hetzelfde, doch de oorzaak bij het HSP of Nieuwetijdskind is anders. De oorzaak ligt in dit geval niet in een aangeboren hersenfunctiestoornis zoals bij het ADHD-kind. Bij HSP kinderen (High Sensitive Person of wel de Hooggevoeligheid) of Nieuwetijdskinderen is het vooral de overgevoeligheid en/of niet goed geaard zijn.
Dit kan zich uiten in een overgevoelig, intuÔtief, invoelend, intro- of extrovert gedrag.

- Deze kinderen kunnen voor hun leeftijd ongewoon wijze uitspraken doen.
- Ze hebben vaak als baby veel gehuild.
- Ze voelen een grote emotionele verbondenheid met hun omgeving en zijn gevoelig voor stemmingen van anderen.
- Ze hebben een groot rechtvaardigheidsgevoel en kunnen niet tegen onrechtvaardigheid.
- Ze kunnen dromerig, paranormaal, bijzonder autonoom, grenzeloos en hyperactief zijn en onverklaarbare lichamelijke klachten hebben.

Hoe kun je je kind zelf helpen?
Er zijn een aantal manieren waarmee je je kind kunt helpen om te aarden.
Biedt een liefdevolle en veilige omgeving met stabiliteit, reinheid, rust en regelmaat. Het stellen van grenzen en vrijheid binnen een structuur geeft houvast en duidelijkheid. Je overgevoelige kind kun je concreet ondersteunen door ze te beschermen tegen te veel prikkels; het vermijden van elkaar snel opvolgende televisiebeelden, plotselinge veranderingen, drukke winkels enz. Je helpt ze met zachte muziek, gedimde lichten en een opgeruimde omgeving.

Ook dingen met het lijf doen helpt om te aarden zoals; stoeien, knuffelen, massage, een bad met Weleda kinderbad, zwemmen, sporten, dansen en alles wat je kind helpt om zijn lichaam te ervaren.
Bij psychische problemen is begrip, acceptatie en vertrouwen hebben in je kind de absolute voorwaarde voor heling.
Het leren van; wie ben ik zelf en ik mag nee zeggen. Geef emotionele ondersteuning door je kind emoties te laten uiten door middel van tekenen, muziek, sport, dans of in wat voor een vorm dan ook.
Probeer je kind te laten vertellen wat het ervaart, wie het is en wat er aan de hand is.

Als je kind psychische problemen heeft kan het naast lichaamscoaching ook baat hebben bij gedrags-, hypno- en Integratieve kindercoaching. In deze coachingŽn kan je kind zichzelf leren kennen en de aangeleerde angsten en vastzittende overtuigingen kwijt raken. Als hulpverlener kan ik contact maken op het belevingsniveau van het kind. Vanuit dit contact kunnen we werken aan vertrouwen en heling.
De ADHD- HSP of Nieuwetijdskinderen hebben zorg en aandacht nodig om tot een goede eigen en sociale aansluiting te kunnen komen.

Klik voor begeleiding van uw kind op Integratieve kindercoaching.
Ook ouders en verzorgers kunnen ondersteuning en begeleiding nodig hebben in deze moeilijke taak, zodat ze hun kinderen beter kunnen begrijpen en begeleiden...

TIP: Voor volwassen HSPers kijk op Inzichtelijke en Integratieve coaching

Mijn kind is een huilbaby, nog te klein om te vertellen wat er aan de hand is of heeft een etiket; Autisme, PDDNOS, ADHD, enz. Wat Nu?

Voor deze kinderen is er coaching via "De Moeder"!

"De Moeder" staat voor degene die nauw betrokken is, dus energetisch zeer verbonden is bij het kind: dit kunnen ook andere opvoeders zijn of grootouders. Degene die sterk betrokken is bij het kind kan zich onder begeleiding van mij als coach, contact maken met het kind door zich te identificeren (invoelen) via het eigen onderbewuste in de innerlijke belevingswereld van het kind, om zo te ervaren wat er werkelijk aan de hand is.

"De Moeder" ervaart dan hoe het kind zich voelt, wat het nodig heeft. "De Moeder" neemt wat zij ervaart bij het kind serieus. Samen worden er naar oplossingen gezocht, met als gevolg dat het kind zich gezien en gesteund voelt. Door dit contact via de binnenwereld zal er in de buitenwereld veranderingen plaats vinden. Het heldere bewustzijn van "De Moeder" blijft hier bij betrokken. Door de openheid en onbevangenheid in de sessie, is er bij "De Moeder" geen plaats voor schuldgevoelens en/of angst om fouten te maken.

Wie zelf (oudere) ouders heeft waarmee de verstandhouding moeizaam is, kan eveneens op deze wijze werken aan de oplossing. Zo kunnen de laatste jaren met ouders beter van kwaliteit worden.

De sessies zijn interessant, boeiend en verrassend met positieve veranderingen als gevolg.

De sessies duren per keer ongeveer 90 minuten.